Nieuwe sponsor: Fysio Vechtdal

IN GESPREK MET PETER DAM

“Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze”, zegt fysiotherapeut Peter Dam. Hij helpt nu al bijna 4 jaar mensen op de been, heeft in maart 2018 de praktijken in Nieuwleusen en Balkbrug overgenomen en is nu praktijkeigenaar van Fysio Vechtdal.

Niet alleen SV Nieuwleusen en USV maar ook ASC’62 kunnen op een sponsorbijdrage rekenen: “Bij ASC’62 is het allemaal begonnen”, legt hij uit, “want werkend in het bankwezen in de crisistijd pakte ik in de avonduren de opleiding fysiotherapie op. In mijn vrije tijd had ik eerder al een opleiding Sportmasseur gevolgd en ‘onder de vleugels’ van Bertus Marsman kon ik alvast kennismaken met de nodige sportblessures. Als sportmasseur mocht ik later meevieren dat Dames 1 in 2016 de beker wonnen, geweldig!”, lacht Peter. “Fysiotherapie vond ik altijd al een interessant vak maar toen ik van de middelbare school af kwam was er geen brood te verdienen als fysiotherapeut. Dus koos ik voor de HEAO en werkte ik zo’n 20 jaar bij de bank. De veranderende verkoopmentaliteit ging me de laatste jaren meer tegenstaan. Hoewel het werk wel overeenkomsten had met mijn hobby: het contact met mensen en hen een stap verder helpen waardoor ze weer blij de deur uitlopen. Toch heb ik tijdens de crisis de switch gemaakt naar fysiotherapie met het doel om voor mezelf te beginnen en het bankwezen vaarwel te zeggen. Met het behaalde diploma op zak werkte ik kort in Emmen, Zwolle en Dalfsen en kon daarna in september 2015 fulltime aan de slag in Nieuwleusen.”

Positieve motivatie
Peter had ondertussen ook de overstap gemaakt van Dames naar Heren en ziet nu regelmatig spelers bij Fysio Vechtdal binnenstappen. “Ze weten me te vinden, en dat er spelers zelfs uit Dalfsen komen zie ik als een compliment. Ik heb ook goed contact met sportmasseur Simone Stolte die spelers wel eens doorverwijst. Fysio Vechtdal heeft aan de Omloop 24 in Nieuwleusen een sportspreekuur van 8 tot 9 uur, op maandagmorgen. Als een speler in het weekend een blessure heeft opgelopen, doen we maandagmorgen een eerste screening en kan zo nodig later in de week bij ons een echo gemaakt en de behandeling opgestart worden.” Peter heeft zestien personeelsleden in dienst en het draait bij hen vooral om positieve gezondheid: “We kijken naar meer dan alleen het oplossen van de klacht. Niet alleen de pijn maar het volledig plaatje, mentaal en fysiek, en bieden positieve motivatie. Patiënten kunnen namelijk in grote mate hun eigen gezondheid beïnvloeden en wij helpen hen daarbij het juiste traject te kiezen. Fysio Vechtdal is een praktijk voor fysiotherapie met veel specialisaties zodat we fysiotherapie aan kunnen bieden in brede en meest optimale zin.”

De vorige eigenaren deden niet aan sponsoring maar Peter vindt dit wel belangrijk. Al is hij zelf  wegens tijdgebrek geen sportmasseur bij ASC’62 meer, hij is er wel bijna iedere zaterdag te vinden want zijn beide zonen voetballen bij FC Dalfsen in JO17 en JO13. “Niet alleen om de naamsbekendheid van Fysio Vechtdal maar vooral ook om de verbintenis en de betrokkenheid, vind ik het niet meer dan normaal dat we de club ondersteunen!”

Meer informatie: www.fysiovechtdal.com