Kick-off FC Dalfsen

De aftelklok, die werd geïntroduceerd tijdens het Bukkumtoernooi  van 2017, stopt op zaterdagmiddag 15 september om exact 13:30 uur, op 0000 00:00:00, de fusieclub Dalfsen is een feit.

Marnix van Gelder van de activiteitencommissie van FC Dalfsen telde samen met de aanwezigen de laatste seconden af waarna het tijd was voor een officieel moment, de ondertekening van een document door de beide voorzitters van de moederverenigingen ASC’62 en SV Dalfsen. Er volgden  presentaties van teams, trainers, sponsoren en de leden van het in Dalfsen geïntroduceerde G-voetbal waren aanwezig. Op woensdag 26 september start Shyfra Eijkelkamp samen met haar vader René het seizoen voor deze nieuwe voetbalafdeling.
De kick-off van Dalfsen werd opgeluisterd door een bekerwedstrijd tussen ASC’62 en SV Dalfsen, deze wedstrijd stond op de KNVB-agenda en werd zo opgenomen in het feestprogramma van FC Dalfsen. Na de 2-0 overwinning van SV Dalfsen konden de leden van FC Dalfsen en andere genodigden aanschuiven aan een barbecue.

Bij de start zaterdagmiddag stond het ledenaantal van FC Dalfsen op 531. Al deze jeugdleden voetballen in het nieuwe groen/zwarte tenue en de meeste teams hebben er al één of meerdere wedstrijden opzitten. De reacties van alle spelers/ouders zijn overwegend positief en gezien de bereidwilligheid van ouders om zich in te zetten als vrijwilliger voor de FC Dalfsen kan deze fusie van de Dalfser voetbaljeugd haast niet anders dan een succesvolle toekomst tegemoet gaan. Uiteraard blijven vrijwilligers altijd welkom, er zijn nog steeds enkele teams die nog geen leider en/of trainer hebben.

Jeugdspelers van de nieuwe fusieclub lopen op met de heren-1 spelers. >> Filmpje oplopen FC Dalfsen


Het G-team wordt gepresenteerd door René Eijkelkamp.