Zure uitslag Heren 2

ASC 2 Weet na comeback niet door te stomen

Na een zware thuiswedstrijd mocht ASC vandaag optreden in Nijverdal tegen Hulzense Boys 2. Hulzen stond net als ASC op 15 punten uit 9 wedstrijden, waardoor ASC weer een zware wedstrijd verwachtte.

De opstelling van vandaag kende enkele wijzigingen ten opzichte van vorige week waarbij de volgende heren begonnen: Jarnick, Wietse, Steven, Huub, Jeroen, Arjen, Stefan, Bart, Ernst, Floris en Roel. Daarbij zaten Tom, Diderik en Johan op de bank.

Het idee van ASC was om druk te zetten op enkele momenten vanuit achteren en van hieruit snel naar voren te voetballen. Echter begon Hulzen de wedstrijd sterk met veel balbezit en kleine kansen. ASC was enorm aan het zoeken en voerde de taken niet naar behoren uit. Verschillende individuen kwamen niet aan voetballen toe zoals ze normaal spelen waardoor er weinig voetbal in zat. Toch wist ASC de eerste 30 minuten het thuisteam tegen te houden met enkele kleine uitbraken. Tot de 32e minuut waar ineens de voorhoede van Hulzen werd vrijgelaten. Een simpele voorzet kon binnen gekopt worden waardoor ASC voor rust toch nog tegen een achterstand aankeek (1-0).

In de rust gaf de trainer commentaar op het spel waarbij er enige teleurstelling te proeven viel. De verwachting was stukken hoger en het moest dus stukken beter in de 2e helft.

Eenmaal begonnen stond er inderdaad een scherper team die het spel meteen naar zich toe wist te trekken. Een vroege goal van Roel in de 48e minuut na een geweldig uitgespeelde aanval zorgde voor vertrouwen. Roel ontving de bal perfect na een geweldige pass van Arjen (1-1). Na dit doelpunt was het ASC die het spel maakte totdat in de 55e minuut Hulzen terug knokte. Een verkeerde ingooi van ASC op de helft van de tegenstander zorgde voor een enorme counter van Hulzen waarbij in 2 passes de aanvaller in een 1 op 1 situatie de bal binnen wist te schieten (2-1). Een wat onterechte goal (als je keek naar het spel op dat moment) die zwaar viel bij ASC.

ASC moest meer risico’s nemen en ging verder vooruit voetballen om de gelijkmaker te vinden. Echter was het Hulzen die weer controle over de wedstrijd kreeg en de aanvallen van ASC gemakkelijk wist te stoppen. In minuut 65 wist Hulzen met goed druk zetten de verdediging van ASC het lastig te maken waarna ze de bal konden afpakken en binnen schieten (3-1).

Hierna was het een alles of niets wedstrijd voor ASC waarbij ze steeds meer naar voren gingen voetballen en enkele kansen wist te creëren die niet benut werden. Toch was het vooral Hulzen die de wedstrijd onder controle had en met verschillende uitbraken zorgde voor de grootste kansen. Zo ook in minuut 78 een zeer goede uitbraak waarbij de rechtsbuiten er op snelheid gemakkelijk langs kon en de bal geweldig, via de binnenkant van de paal, wist binnen te schieten van een afstand (4-1).

Een zure uitslag voor ASC waarbij er teruggekeken mag worden naar een goede comeback, maar ook naar het ontbreken van de concentratie en inzet om het initiatief te behouden.

Volgende week mag ASC weer thuis spelen tegen Bergentheim 2 waar de drie punten meer dan gewenst zijn!