ASC’62 speelde thuis tegen PH ( Prins Hendrik) Almelo en verloor met 2-3. De wedstrijd begon ruim
een kwartier later omdat de wedstrijdshirts van de bezoekers in Almelo waren blijven liggen. Er
volgde een zeer zure nederlaag voor de ploeg van trainer Piet de Jong en naar aanleiding van de vele
kansen ook geheel onnodig. Gezien de historische resultaten van ASC’62 tegen PH Almelo kon de
wedstrijd met vertrouwen tegemoet worden gezien. Driemaal stonden de ploegen tegen elkaar en alle
drie werden door de Dalfsenaren gewonnen met doelcijfers zeven voor en één tegen. Het is ongekend
spannend in deze tweede klasse Oost. Het gat tussen de positie van ASC’62, voorlaatst, en nummer
zeven is slechts drie punten. De nummer veertien degradeert en de nummer dertien en twaalf spelen
nacompetitie. ASC’62 begon wederom slecht aan de wedstrijd, na een kwartier spelen stond een 0-2
stand op het scorebord. Bij het eerste doelpunt werd de verdediging van de thuisploeg simpel
uitgespeeld en nummer twee werd door Sam Hesselink in de rebound verzilverd. Vlak voor rust kwam
ASC’62 terug in de wedstrijd door een goed genomen vrije trap van Chiel Pasman. Ruststand 1-2. Het
was een klein wonder dat de thuisploeg na de hervatting niet op voorsprong kwam door de vele kansen
voor doel van de bezoekers. PH doelman was steeds een grote sta in de weg. De bezoekers kwamen in
de 52 e minuut zelfs op een 1-3 voorsprong door een vrije trap van opnieuw Hesselink. Tien minuten
voor tijd kopte Ernst van Zanten ASC’62 naar een 2-3 eindstand. Een volledig onnodige nederlaag
voor de Dalfsenaren. Dinsdagavond, aanvang 20.00 uur. speelt ASC’62 de inhaalwedstrijd thuis tegen
WVF. Zaterdag gaat de ploeg van De Jong op bezoek bij ZAC in Zwolle.