Heren 2 wint van Dos Kampen

ASC’62 2 wint de strijd in Kampen.
Vandaag mocht ASC weer tegen een oude bekende spelen. Promovendus Dos Kampen die vorig jaar gemakkelijk kampioen werd in de 2e klas, zit dit seizoen weer bij ASC in de competitie. Afgelopen seizoen wist ASC 4 punten tegen Dos Kampen te pakken alleen wisten ze dat Dos uit geen gemakkelijke wedstrijd zou worden.
Nadat er afgelopen week tegen Vroomshoopse Boys 2 verloren werd, koos de trainer voor een verandering in de opstelling. De bekende 1:4:4:2 werd verandert in een 1:4:2:3:1 opstelling om zo meer druk te geven op eigen helft. Door deze manier van voetballen stond ASC sterker te verdedigen waarbij de aanvallen van Dos in de 1e helft gemakkelijk gestopt konden worden. Echter zorgde deze opstelling ook voor minder aanvallend voetbal wat zorgde voor weinig aanvallen vanuit ASC. De 1e helft was daarom vooral een strijd op het middenveld waarbij beide teams niet echt tot grote kansen kwamen. Een brilstand met rust was daarom ook geen verassing.
In de 2e helft startte ASC met dezelfde basis 11 waarbij er nu iets meer druk naar voren gegeven moest worden. Deze druk zorgde ervoor dat ASC steeds meer aan voetballen toe kwam en Dos steeds wat meer achteruit ging voetballen. Na verschillende combinaties op de helft van de tegenstander ontstond er een vrije trap op de rand van de 16 in de 71e minuut. Jorden Volkerink die eerder dit seizoen een vrije trap binnen wist te krullen ging weer achter de bal staan. Met zijn linkervoet wist hij weer genoeg kracht en kurf aan de bal te geven om de keeper te verassen in de verre hoek waarmee de score geopend werd (0-1).
Na dit doelpunt zakte ASC diep in om de voorsprong te verdedigen en speelde vooral op de lange bal naar voren. Dos zette de aanval in op verschillende fronten waarbij ASC onder constante druk kwam te staan. Ondanks de druk wist ASC zich met vooral veel strijd goed te verdedigen en werden er geen grote kansen weggegeven. Wel koste deze strijd een ruime blessuretijd aangezien er veel verzorging nodig was en het spel zo nu en dan stil kwam te liggen.
Na verschillende mislukte pogingen van Dos kwamen er steeds meer spelers van Dos mee naar voren waarbij er gaten achterin vielen bij ze. Na een counter van ASC ontstond er toen een hoekschop die uiteindelijk gelukkig viel voor de voeten van Geralt Weijdeman en hem binnen wist te schieten (0-2).
Hierna leek de winst wel binnen totdat er op eigenhelft een vrije trap werd weggegeven in de 92e minuut. Deze vrije trap werd strak voorgegeven waarna de spits de bal op een geweldige manier wist binnen te kopen in de kruising (1-2). De daaropvolgende minuten was het nog zeer spannend aangezien Dos alles op alles zette en nog tot enkele kleine kansen wist te komen. Gelukkig voor ASC bleven deze kansen onbenut en floot de scheidsrechter na 98 minuten voor het eindsignaal.
Deze 3 punten waren voor de mannen van ASC heerlijke punten aangezien het een vermoeiende pot was en ze nu op de derde plek zijn beland met 7 punten uit 4 wedstrijden. Volgende week staat uit naar Enter Voorruit op het programma om 14.30.