D1 biedt goed weerstand tegen sterk Be Quick ’28 D1

Op zaterdag 28 november speelde D1 thuis tegen koploper Be Quick ’28 D1. Een wedstrijd waar al een tijdje naar uitgekeken werd. Kunnen wij meekomen met deze sterke tegenstander? Kunnen we misschien voor een verrassing zorgen? Maar bovenal keken wij uit naar een sterke tegenstander om een leuke wedstrijd tegen te spelen en waar we beter van worden. In onze competitie zitten namelijk ook een aantal tegenstanders waar wij minder van leren.

Van meerdere tegenstanders wisten we dat Be Quick een erg sterk team heeft en voetballend erg goed is. Ze hebben niet voor niks alle wedstrijden nog gewonnen in de competitie en beker. Wij stonden niet voor niks tweede en we wilden in deze wedstrijd laten zien dat we op die plek thuis horen.

Vanaf de aftrap liet Be Quick alleen zien niet te willen voetballen, maar alleen maar lange ballen te spelen. Met die lange ballen zochten ze voornamelijk hun erg sterke rechtsbuiten. Achteraf bleek dat ze voor lange ballen kozen omdat er niet op kunstgras werd gespeeld…

Vanaf het begin hadden wij moeite met de lange ballen én de goede rechtsbuiten. Na 21 seconden lag de bal dan ook al achter Stijn in het net. Vanaf de aftrap werd de bal hard naar voren geschoten. De rechtsbuiten ontving de bal en gaf de bal op kniehoogte voor. Jesse miste de bal, waarna de linksbuiten de bal in één keer knap binnen schoot.
Gelukkig raakte ASC niet van slag door deze snelle tegentreffer en ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Die lag er 30 seconden later ook al bijna in. Vanaf de aftrap trokken wij ook direct ten aanval. Jamay kreeg daardoor een kans, maar kon door goed verdedigen van Be Quick niet scoren. Uit de tegenaanval van Be Quick veroverden wij op onze eigen helft de bal. Bart dribbelde een stukje met de bal en stuurde daarna met een fantastische lange bal Sem weg. Sem kwam daardoor 1 tegen 1 met de keeper van Be Quick te staan en maakte hier geen fout. Binnen 2 minuten stond het al 1-1, dat beloofde wat voor de rest van de wedstrijd!

Na 5 minuten was het alweer raak. Een middenvelder van Be Quick dribbelde in, waardoor Ryan uitstapte. Op dat moment gaf de middenvelder een goede steekbal op de rechtsbuiten die nu helemaal vrij stond. Hij nam de bal aan en schoot de bal knap binnen.

Ook nu was de reactie van ASC weer goed. Het hele team bleef keihard werken en vooral op het middenveld wonnen we elk duel. ASC was, bijna de hele wedstrijd, de baas op het middenveld. Maar door de lange ballen van de goede, sterke centrale verdediger van Be Quick werden zij wel gevaarlijk. Na 12 minuten veroveren we op het middenveld weer eens de bal. Deze keer was het Bart. Bart stuurde direct met een goede bal Sem weg. Sem hield het overzicht en gaf een voorzet op Jamay. De voorzet was iets te kort, maar Jamay kwam knap voor zijn tegenstander, nam de bal mee en schoot de 2-2 binnen.

Be Quick kwam helaas snel weer op voorsprong. 2 minuten na de gelijkmaker gaf de linksbuiten van Be Quick een steekbal op de rechtsbuiten, maar de bal was veel te scherp. Stijn kwam goed en zijn doel en wilde de bal pakken. Alleen liet Stijn de bal weer los, waardoor de rechtsbuiten de bal in het lege doel kon tikken. Erg jammer, een zeldzame fout van Stijn waar hij zelf nog het meest van baalde. Gelukkig werd ook daar weer goed op gereageerd, want 4 minuten later was het weer gelijk. ASC bleef keihard werken en toonde in de eerste helft aan over veel veerkracht te beschikken. Aan de linkerkant van het veld werd op het middenveld de bal weer veroverd doordat er goed werd samengewerkt. Bart speelde daarop Jamay in, maar hij werd goed verdedigd en kon de bal niet onder controle krijgen. Maarten reageerde er goed op en pikte de bal op. Hij verraste de verdediging van Be Quick daarmee en kon zo doorlopen naar het doel. Met zijn linker stiftte hij de bal over de vallende keeper heen. 3-3 na 18 minuten.

In de resterende 12 minuten werd er niet meer gescoord. Be Quick was iets beter, maar door hard werken van ASC konden zij niet echt gevaarlijk worden. Aan de reacties van de spelers van Be Quick was te merken dat zij het niet gewend zijn om zo onder druk te worden gezet. Daarnaast werd er in de loop van de eerste helft steeds beter rugdekking gegeven aan de linkerkant, zodat de gevaarlijke rechtsbuiten niet meer gevaarlijk kon zijn. Ook hierin werd er goed samengewerkt.

De tweede helft begon hoopvol voor ASC. Waar Be Quick in de eerste helft licht de overhand had, maar goed onder druk werd gezet door ASC, was het ASC dat in de eerste paar minuten na rust de overhand nam. Dit leverde twee goede kansen op. Binnen een minuut werd Maarten al alleen voor de keeper gezet na een knappe hoge bal van Bart over de verdediging heen. Maarten schoot de bal knap over de keeper heen, maar plaatste de bal net naast het doel. Iets later weer een grote kans voor ASC, maar ook deze werd gemist. Doordat ASC niet op voorsprong kwam, werd Be Quick weer sterker en nam weer de overhand. ASC werd onder druk gezet op eigen helft en ASC kwam daar amper meer vanaf. Vanaf de 43e minuut was het verzet van ASC gebroken. Een aantal spelers hebben drie kwartier zo hard gewerkt dat ze leeg waren. De rechtsbuiten kreeg meer ruimte en maakte hier gebruik van. In de 43e minuut gaf hij een strakke voorzet na een goede aktie. Voor het doel werd de bal hard binnen geschoten door een inlopende speler. In de 45e minuut weer een goede aktie van de rechtsbuiten. Hij legde de bal terug op een middenvelder. Deze middenvelder besloot te schieten en via Justin ging de bal in het doel en was Stijn kansloos. Zeker na deze goal knakte er iets bij ASC. Helaas zorgde dit ervoor dat Be Quick nog drie keer scoorde in de volgende 6 minuten. Na een hoekschop bleef een verdediger van ASC staan, samen met vier spelers van Be Quick. De bal werd weer voorgegeven en 1 speler schoot de bal al vallend binnen. Na een lange bal van achteruit bleef de bal hangen, waarna de linksbuiten vanaf een meter of 25 de bal keihard over Stijn binnen schoot. Een minuutje later weer een lange bal waar de rechtsbuiten van Be Quick het best op reageert en de bal binnen kan tikken. In de laatste 9 minuten hield ASC het doel gelukkig schoon.

ASC heeft drie kwartier keihard gewerkt en een goede wedstrijd gespeeld. Drie kwartier lang hebben we laten zien prima op dit niveau mee te kunnen. We hebben zelfs kansen gehad om op voorsprong gekomen, maar uiteindelijk is Be Quick de terechte winnaar én koploper. Het is jammer dat we na de 5-3 nog 3 doelpunten vrij gemakkelijk weggeven. Daardoor liep de score hoger op dan nodig was. De uitslag geeft nu een vertekend beeld van de wedstrijd, een marge van 1 of 2 geeft een betere weergave van de wedstrijd.

Ondanks de uitslag is de begeleiding van D1 erg trots op de spelers. Er is samen keihard gewerkt, we hebben het de sterke koploper erg lastig gemaakt en hebben bij vlagen prima gevoetbald. Dit biedt veel perspectief voor de rest van het seizoen. Deze wedstrijd laat ook zien dat de uitslag niet alles zegt en ook niet (altijd) het belangrijkste is.

Volgende week spelen we de laatste (thuis)wedstrijd voor de winterstop. Om 10 uur spelen we tegen het sterke Heino D1, waar we uit met 3-2 verloren. We hebben dus, zeker vanwege de manier waarop we verloren, nog wat goed te maken!