ASC’62 2 – Vroomshoopse Boys 2

Na een ongeslagen reeks van 9 wedstrijden dit seizoen, hoopte ASC deze reeks voort te kunnen brengen tegen Vroomshoopse Boys 2. Nadat er vorige week tegen Hatto Heim wat terughoudend werd gestart werd vandaag besloten om meer druk naar voren te geven om er een echte wedstrijd van te maken. Helaas wisten de bezoekers goed om te gaan met deze druk en voetbalden ze zich er makkelijk tussenuit. De middenvelder van Vroomshoop (ervaren spelers) domineerden het veld en brachten veel rust in de ploeg waardoor ASC constant achter de feiten aanliep. Door het goede spel kon Vroomshoop al vroeg op voorsprong komen nadat de vrije trap werd binnengekopt (0-1). Op de achterstand werd meteen gereageerd met een grote kans van Bas Boeve die de bal net naast schoot. De daaropvolgende minuten domineerde Vroomshoop weer zoals voor het doelpunt en wist daardoor ook de 2e goal binnen te schieten nadat de spits goed reageerde op een lange bal (0-2). Het leek een zware middag te gaan worden voor ASC totdat de keeper van Vroomshoop plots bij een aanval van ASC ver zijn goal uit kwam. Bas Boeve merkte dit op, draaide van zijn directe tegenstander weg en wist de bal van 30 meter in leeg goal te schieten (1-2). Na dit doelpunt kreeg ASC moed en gingen ze opzoek naar de gelijkmaker voor rust die even later ook werd gevonden. De gelijkmaker ontstond wederom door een persoonlijke fout tussen de keeper en verdediger van Vroomshoop waar Bas Boeve goed op reageerde. Bas passeerde de keeper gemakkelijk in een 1 op 1 situatie waarna hij de bal kon intikken (2-2). ASC had gehoopt op een gelijkspel met rust zodat ze weer konden bijtanken, echter zette Vroomshoop na de gelijkmaker weer druk en speelden ze ASC gemakkelijk weg met een aanval van de linksback naar de rechtsvoor die deze vervolgens hard en laag binnenschoot (2-3). Vlak hierna klonk het rustsignaal en werd er toch tegen een (terechte) achterstand aan gekeken.
In de 2e helft moest er weer opnieuw moed gevonden worden om weer te strijden voor een punt. ASC hield de ruimtes kleiner, zette weer druk om zo snel op gelijke stand te komen. Na een kwartier in de 2e helft werd er geschoten van een afstand door Vroomshoop tegen de handen van Wietse Weijdeman, die zelf beweerde de bal in z’n ‘zaakie’ ontving. De vrije trap van deze hands werd hard door de muur heen geschoten waar Gerjan Potjes niet op kon reageren (2-4). Na dit doelpunt was de wedstrijd weer uitzichtloos geworden tegen een sterk Vroomshoop die even later ook de 5e goal wist binnen te schieten door middel van een afvallende bal die op de pantoffel werd genomen en heerlijk in de hoek van het goal belandde (2-5). De laatste 20 minuten heeft ASC toch nog alles gegeven en creerde daarmee nog wat kansen die steeds net niet benut werden.
Daarmee kwam de lange ongeslagen reeks ten einde, echter mag er wel terug gekeken worden naar een wedstrijd waar in ieder geval veel strijd in is geleverd met vlagen goed voetbal.